Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
Proiectul Leonardo (LLP-LdV/IVT/2007/RO/nr. 186) desfasurat intre
Licee Agricole Prive Tricastin-Baronnies si Colegiul pentru Agricultura
si Industrie Alimentara "Tara Barsei" Prejmer a avut drept scop dobindirea
de noi cunostinte si abilitati practice privind metodele si tehnologiile
moderne in turismul ecvestru, prin organizarea instruirii practice in
parteneriat european si familiarizarea elevilor cu practicile U.E. in
domeniul cresterii cailor si ciinilor si largirea gamei de servicii turistice.
Proiectul
Leonardo da Vinci - EQuals (LLP-LdV/2008/VETPRO nr. 184) Asigurarea calitatii este unul din subiectele centrale in contextul recentei reforme educationale, si conceptul de calitate a devenit unul dintre conceptele cele mai la moda in terminologia educationala contemporana. Pentru a ne asigura ca orice persoana care lucreaza intr-o scoala e implicata in invatarea continua, managerul trebuie sa inteleaga clar cum invata profesorii – luand in considerare ca restul profesorilor stiu cum invata elevii lor. Dezvoltarea profesionala cere planificare atenta si dezvoltarea unui ethos care incurajeaza invatarea pe parcursul intregii vieti – invatarea relationala pentru profesori si elevii lor.
Proiecte 2010 - 2010 Aceasta pagina va prezinta o serie de proiecte finalizate sau in curs de finalizare.
Proiectul s-a adresat elevilor din clasa a X a pe ruta directa care se pregatesc in domeniul veterinar pentru animale de companie si le-a oferit posibilitatea de a beneficia de un plasament in Franta, pentru a dobandi cunostinte si abilitati practice cu privire la tehnologiile moderne in turismul ecvestru, familiarizarea cu practicile UE in domeniul cresterii animalelor de companie si diversificarea ofertei turistice din zona, prin noi servicii, de exemplu echitatia.
Dezvoltarea acestor competente va contribui astfel la dezvoltarea zonei rurale, valorificand potentialul local, promovand produsele specifice ale regiunii si va putea crea o alternativa la situatia economica existenta, prin noi locuri de munca. Stagiul profesional dezvoltat in parteneriat european pe durata a trei saptamani de plasament la liceul Tricastin-Baronnies, Saint-Paul-Trois-Chateaux, Franta, a oferit participantilor oportunitatea de a intra in contact cu traditiile si cu exigentele necesare implementarii activitatilor agroturistice pe cele trei domenii: calul,cainele,mediul natural si cultural.
Folosirea unei limbi straine, franceza, si dezvoltarea abilitatilor de comunicare intr-un mediu profesional, folosirea mijloacelor TIC si a echipamentelor adecvate in executarea lucrarilor practice cu caii si cainii, au completat nevoile practice ale beneficiarilor.
Din partea liceului Tricastin-Baronnies, Saint-Paul-Trois-Chateaux, Franta au participat:
- persoana de contact: Director Herve de Lansalut
- tutore de stagiu: Jean-Bruno d`Angelo
- monitor de echitatie: Astra Gray
iar din partea Colegiului pentru Agricultura si Industrie Alimentara "Tara Barsei" Prejmer au participat profesorii de specialitate
Bulencea Ana Elena
Rosca Manuela
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Beneficiarii directi ai acestui proiect desfasurat in perioada 2 mai - 22 mai 2008 au fost 16 elevi: Bigiu Maria-Cristina, Muntean Teodor-Lucian, Caloeanu Mihai, Popa Cristina, Caruceru Stefan-Daniel, Potlogea Elena-Roxana, Despu Mihaela, Savu Dorin, Drob Elisabeta, Spiridon Nicolae, Hosu Ana, Serban Roxana-Elena, Ioan Alecsandra-Gabriela, Toderica Alexandru-Pavel, Mihaila Marian-Ciprian, Vrinceanu Ramona-Maria.
Stagiul Leonardo da Vinci, pe care l-am efectuat in Franta, in perioada 2-22 mai 2008,are drept scop dezvoltarea agroturismului in regiunea noastra, Brasov. Aceasta regiune este situata intr-un mediu natural exceptional, dispune de un important potential de dezvoltare a activitatilor legate de turismul rural. Aceste avantaje reprezinta o oportunitate importanta in ceea ce priveste locurile de munca si dezvoltarea economica.
Pentru a imbogati cunostintele si abilitatile practice ale participantilor la stagiu in aceste domenii, impreuna cu partenerul extern am elaborat un program de lucru si de vizite care sa ne permita sa intelegem mai bine exigentele implementarii unor astfel de activitati.
Informatiile urmatoare identifica competentele dobandite, necesare implementarii activitatilor agroturistice, pe trei domenii: cresterea cailor, cresterea cainilor si mediul natural si cultural.
Competente dobandite in cresterea cabalinelor:
1. Implementarea organizarii tehnice, umane si administrative intr-un centru de echitatie:
Lucrari efectuate:
- analizarea dotarii si organizarii unui centru ecvestru
- identificarea fiecarui spatiu rezervat ecvinelor 2. Identificarea tuturor lucrarilor care trebuie executate pentru a asigura ingrijirea cabalinelor:
Lucrari efectuate:
- curatirea imprejurimilor si a boxelor
- ingrijirea cabalinelor inainte de lucru si dupa lucru (efectuarea pansajului corporal)
- manipularea cabalinelor si controlul vizual pentru a detecta ranile eventuale.
- urcarea pe cal
- dezvoltarea si dobandirea de noi competente in dresajul si ingrijirea acordata cainilor in scopul largirii gamei de servicii turistice din regiune
Pregatirea pedagogica si culturala a constat in:
informatii despre economia, cultura si viata sociala, privind asezarea, relieful, clima regiunii Rhône-Alpes, obiectivele culturale, folclorul si vechile traditii mestesugaresti din Franta
Vizita ghidata in Regiunea Camargue, Delta Ronului
Vizita la Chateau de Grignan si la Marea Mediterana
Vizita la ferma de caini
Vizita la ferma de crocodili si broaste testoase de Galapagos
Participarea la concursul regional de echitatie
De asemenea, in cadrul proiectului au mai avut loc si alte activitati culturale cum ar fi: seara cu specific francez, seara cu specific romanesc, jocuri si concursuri intre elevii inclusi in proiect.
Proiectul s-a incheiat cu evaluarea elevilor participanti, prin discutii de grup si rapoarte saptaminale de stagiu si printr-o evaluare finala a participantilor. Fiecare elev a primit Certificate de participare la stagiu si certificate EUROPASS MOBILITY.